Mazelid Bert Euser heeft een nieuw boek geschreven. Een vuistdik boek, model stoeptegel, ruim twee kilo, 400 paginas tekst,
700 fotos.

Het heet: “Op zoek naar de ziel van de zaak. Hoe de Rotterdamse technische handelsonderneming Widenhorn negen ontwrichtingen in de loop van honderd jaar heeft weten te overwinnen.”

Albert Widenhorn had in Gent een mooi bedrijf opgebouwd. Op grond van zijn vermeende Duitse nationaliteit werd hij aan het begin van de Eerste Wereldoorlog als staatsvijand uit België verdreven. Zijn banktegoeden en polissen van zijn levensverzekeringen werden door de Belgische staat in beslag genomen. Zijn bedrijf werd geliquideerd. Samen met zijn vrouw ontvluchtte hij België op zijn motorjacht en meerde in maart 1916 af in de Kralingse Plas, niet ver van de Kortekade 189, zijn eerste postadres in Rotterdam. Op 19 september 1919 stichtte hij een nieuw bedrijf in plaatbewerking aan de Leuvehaven. Ondanks de vreselijke tegenslag van het bombardement in mei 1940 wist Widenhorn zich als totaalleverancier voor plaatbewerking in 25 jaar uit te bouwen tot een bedrijf dat klinkt als een klok. Toen Albert Widenhorn in januari 1944 overleed nam boekhouder Cor Euser, Bert’s grootvader, de onderneming over. Bij het honderdjarig bestaan van de zaak, op 19 september 2019, ontving Widenhorn het predicaat Hofleverancier en zag het boek van managing director Bert Euser het licht.

Op zoek naar de ziel van de zaak – EAN: 9789090321349 – In de boekwinkel te koop voor € 50,= – Tijdens Euser’s presentatie op 6 maart 2020 betalen Maze-leden € 30,= .